Deze webwinkel maakt gebruik van cookies
Meer informatie »

Ruim 85 alternatieven voor onvrijwillige zorg

Een praktisch hulp- en inspiratiemiddel bij het afbouwen van vrijheidsbeperking

Medio juli wordt een herziene versie van de bundel verwacht.

Bent u op zoek naar succesvolle alternatieven voor onvrijwillige zorg uit de praktijk? Raadpleeg dan de vernieuwde alternatievenbundel van Vilans. De bundel is een praktisch hulp- en inspiratiemiddel bij het afbouwen van onvrijwillige zorg.

In de vorige uitgaven van de alternatievenbundel lag de nadruk op alternatieven voor zware vrijheidsbeperkende maatregelen zoals banden. Deze vernieuwde uitgave besteedt meer aandacht aan vrijheid om het eigen leven in te richten in brede zin. De bundel geeft ook een overzicht van de technologische oplossingen zoals domotica en GPS-trackers die ingezet worden om de vrijheid van cliënten te vergroten. Veel van de nieuwe alternatieven zijn ook bruikbaar in de thuissituatie of kleinschalige woonvormen.

Soms bestaan alternatieven uit simpele dingen die je overal kunt kopen. Soms gaat het meer over bejegening en tegemoet komen aan de voorkeuren van een cliënt. Soms is het iets heel simpels waar je maar net op moet komen en soms moeten verschillende producten gecombineerd worden om een goed alternatief te vormen. Van alle alternatieven is een handige beschrijving en een illustratie opgenomen. Wij hopen dat deze bundel inspireert tot creatieve oplossingen op maat!

Auteur(s): Francisca Hardeman, Marjolein van Vliet, Johan van der Leeuw, Femke de Wit, Dirk Lukkien
Jaartal: 2019
Taal: nederlands
Pagina's: 168
ISBN: 9789088390005
Uitvoering: boek
Druk/editie: 2
Uitgever: Vilans
Trefwoord: Vrijheidsbeperking, onrustbanden, praktische tips, afbouwen

Prijs: €15,95
  • Gratis verzending Nederland en BelgiĆ«