Deze webwinkel maakt gebruik van cookies
Meer informatie »

Reispakket Mentaal Welbevinden

Op weg naar meer kwaliteit van leven voor de cliënt

Zorgmedewerkers in de ouderenzorg willen voor hun cliënten het allerbeste. Ze willen zorg bieden die voldoet aan de landelijk vastgestelde Normen voor Goede Zorg. In die zorg krijgt het mentaal welbevinden van cliënten steeds meer aandacht. Met het reispakket Mentaal Welbevinden biedt Vilans u een aantal praktische tools om aan het mentaal welbevinden van uw cliënten meer aandacht te schenken. Het reispakket bevat de volgende inhoud:

Landkaart Domein Mentaal Welbevinden
Het landschap op deze landkaart is een metafoor voor het leven. De wegen en plaatsen op de kaart staan symbool voor gebeurtenissen, emoties en overwegingen. De kaart inspireert om met bewoners in gesprek te gaan over hun leven en over wat zij belangrijk vinden.

Routekaarten
Kaarten met meer informatie en ideeën voor het gebruik van de landkaart voor:


Reisgids
Brochure ‘Hoe voelt u zich vandaag?’ met twaalf aanbevelingen voor zorgmedewerkers en teamleiders om mentaal welbevinden te integreren in de dagelijkse werkzaamheden en het bieden van goede zorg.

5 Ansichtkaarten
Ansichtkaarten met ‘groeten uit het Domein Mentaal Welbevinden’ om collega’s te attenderen op bijzondere plekken en reiservaringen.

Indien u meer dan 10 exemplaren wilt bestellen is korting mogelijk, stuur vooraf een mail naar r.boomstra@vilans.nl voor een prijsopgave.

Auteur(s): H. Boers, M. Cuijpers, G. Jagt, J. Klare, C. Begemann
Jaartal: november 2012
ISBN: 978-90-8839-112-5
Uitvoering: methode
Druk/editie: 1
Trefwoord: clientenperspectief, communicatie, zorgplannen, kwaliteit van leven, levensvragen, zorgpersoneel

Prijs: €34,50
  • Gratis verzending Nederland en BelgiĆ«